Lystrup
Torsdag Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag

TV: lørdag d. 11. februar 2023

Torsdag Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag

TV: lørdag d. 11. februar 2023

DR1

05:15  

Gift ved første blik USA XIV (21:26)
Gift ved første blik USA XIV (21:26) Efter otte uger er den følelsesladede rejse slut. Nu skal de fire par træffe deres livs største beslutning. Skal de forblive gift eller lade sig skille?

06:35  

Gift ved første blik USA XIV (22:26)
Gift ved første blik USA XIV (22:26) Spændinger blusser op, når deltagerne genforenes for at genopleve de mest chokerende og dramatiske øjeblikke fra denne sæson. Hvad er den aktuelle status for deres ægteskaber?

08:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

08:15  

Belgravia (1:6)
Belgravia (1:6) Britisk dramaserie fra 2020. I 1815 bliver den opadstræbende familien Trenchard indbudt til bal af hertuginden af Richmond. Begivenheden udløser en katastrofal kærlighedsaffære, som flere årtier senere kommer til at påvirke manges liv, da ægteparret Trenchard flytter til den fashionable, nyopførte London-bydel Belgravia. Dramaserie af manden bag 'Downton Abbey'.

DR2

06:05  

Deadline
Deadline Det vurderes, at der hvert år kommer cirka 200 børn til Danmark født af rugemødre i udlandet, og at langt størstedelen af de gravide kvinder har fået betaling. Det er ulovligt i Danmark, men skal det også være det i fremtiden? Ikke hvis det står til Solbjórg Jakobsen fra Liberal Alliance. Hun møder Enhedslistens Peder Hvelplund til debat i Deadline.

06:30  

Deadline
Deadline Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund skal ifølge regeringsgrundlaget forkorte op imod halvdelen af kandidatuddannelserne og skære i Statens Uddannelsesstøtte. I Deadline spørger Niels Krause-Kjær hende hvorfor - og om hun selv har en ide om, hvordan hendes popularitets-kurve vil udvikle sig det kommende år.

06:55  

Deadline
Deadline Flere tusinde boligejere må efter den nuværende plan vente flere måneder endnu, hvis de er utilfredse med deres nye ejendomsvurdering eller venter på at få penge tilbage i skat og heller ikke gælden formår de at høvle ind. Faktisk er op mod 140.000 danskere blevet stoppet i at betale deres gæld tilbage. Så hvorfor skal vi overhovedet have tillid til den institution, der er fundamentet for hele vores velfærdssamfund? Det spørger Astrid Berg skatteminister Jeppe Bruus om i Deadline.

07:20  

Deadline
Deadline Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

08:00  

P2 Radioavisen
P2 Radioavisen

08:05  

Morgenandagten
Morgenandagten

08:05  

Morgenandagten
Morgenandagten

08:30  

Seneste nyt fra TV Avisen
Seneste nyt fra TV Avisen

08:30  

Seneste nyt fra TV Avisen
Seneste nyt fra TV Avisen

TVR

05:00  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

05:10  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

05:17  

Hunden Ib II
Hunden Ib II Går sidelæns hjem.

05:20  

Sultne bjørne
Sultne bjørne

05:30  

Ramasjang Mysteriet III (9)
Ramasjang Mysteriet III (9) Der sker mystiske ting i Ramasjang. Byens syv skurke driller, og ting forsvinder. Heldigvis har Kristian en hemmelig detektivhule under byen, hvor han med hjælp fra superseje børn løser dagens mysterium.

06:00  

Bamselægen - Hovedet (5)
Bamselægen - Hovedet (5) Bamselægen Sandra har travlt med at tage sig af alle bamser i landet, der enten er syge eller som er kommet til skade. I dag kører Sandra ud i sin bamselance for at hente Amanda. Hun ved ikke hvorfor, at hendes bamse Hundi har så ondt i hovedet. Heldigvis kommer Sandra og henter dem, og der går ikke længe før de finder ud af, hvad der er galt med Hundi.

06:20  

Ernest & Celestine (9)
Ernest & Celestine (9)

06:30  

Sarah og And (32)
Sarah og And (32)

06:40  

Beccas venner
Beccas venner

06:50  

Motor Mille på maskintur (10)
Motor Mille på maskintur (10) Motor Mille kan næsten køre alle maskiner. Men hun kommer til kort, da gadens børn spørger om han kan køre en grødehøster. Så hun tager afsted med det samme for at få det lært, og selvom en grødehøster ikke kører særlig hurtigt, skal det vise sig ikke at være helt let.

07:05  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:10  

Simon II
Simon II

07:15  

Bluey
Bluey

07:25  

MGP 2023 | Overrasker deltagerne: Elinova
MGP 2023 | Overrasker deltagerne: Elinova Overrasker Elinova med KÆMPE gave!

07:28  

MGP 2023 | Sang 1
MGP 2023 | Sang 1

07:30  

Peter Pedal
Peter Pedal På en opdagelsesrejse finder manden med den gule hat en lille abe, som følger med ham hjem til storbyen. Den lille abe er mere nysgerrig end de fleste, og det kaster ham gang på gang ud i problemer, som dog alle ender godt. Amerikansk tegnefilm med dansk tale fra 2006, bygget over Margret og H.A.Reys børnebog.

08:50  

Pyjamasheltene III
Pyjamasheltene III

08:55  

Gigantosaurus
Gigantosaurus

 
DR1

09:00  

Belgravia (2:6)
Belgravia (2:6) Britisk dramaserie fra 2020. Mod sin mands ønske afslører Anne Trenchard parrets hemmelighed for lady Caroline Brockenhurst. For at finde ud af mere beslutter Caroline at invitere sagens intetanende hovedperson til selskab. Det tvinger James Trenchard til at komme med en tilståelse over for sin hustru.

09:45  

Miss Marple: En håndfuld rug (1:2)
Miss Marple: En håndfuld rug (1:2) Engelsk krimiserie fra 1985. (Miss Marple: A Pocketful of Rye) En rig finansmand findes pludselig død, forgiftet. Senere dør et andet medlem af hans mystiske familie. Miss Marple hører om det og kommer til at tænke på et gammelt børnerim. Miss Marple: Joan Hickson

10:35  

Miss Marple: En håndfuld rug (2:2)
Miss Marple: En håndfuld rug (2:2) Engelsk krimiserie fra 1985. (Miss Marple: A Pocketful of Rye) Der skal endnu et dødsfald til, før politiet tillader Miss Marple at blande sig i sagen. Hun får rodet op både i familiens fortid og nutid, før den skyldige kan udpeges.

11:30  

Kender Du Typen? - med vandpibe og bidet
Kender Du Typen? - med vandpibe og bidet Hvem er det, der drikker fem dåser cola hver dag og spiser Nutella direkte af glasset? Og som har skabet fyldt med t-shirts til flere tusind kroner stykket? Det skal livsstilseksperterne Anne Glad Wagner og Jacob Holst Mouritzen regne ud, når Kender Du Typen? besøger en hovedperson, der bor ud til Lillebælt i en villa på mere end 450 kvadratmeter. Vært: Tobias Hansen.

DR2
TVR

09:05  

Landet for længe siden
Landet for længe siden Amerikansk tegnefilm med dansk tale. Følg med Lillefod og de andre dinosaurusser på eventyr for millioner af år siden - længe før menneskene, da kæmpeøglerne og deres børn befolkede vores jord!

09:30  

FredagsTamTam
FredagsTamTam Mød kyllingen Karla, de Mesterlige Monsterbørn, den gule Yeti og Tom & Jerry, når TamTam serverer en fantastisk blanding af helt nye og klassiske tegnefilm for børn og deres forældre.

10:30  

Kasper og Sofie II (9)
Kasper og Sofie II (9) Der er planlægningsdag i børnehaven, og Harald skal passe Kasper og Sofie, selvom han egentlig er på arbejde i antikvitetsbutikken. Kasper og Sofie har det sjovt med at undersøge butikken. De lærer om gamle dage og er nysgerrige omkring riddere. Harald må hjælpe en kunde, så han opfordrer børnene til at lege riddere og prinsesse sammen med Løveungen og Frøken Kanin. Børnene har det sjovt med at rode gennem køkkenet efter ting, som vil passe som rekvisitter til rollespillet. I stedet for at blive sur over rodet, leger Harald med og har det sjovt sammen med dem.

10:40  

Kasper og Sofie II (10)
Kasper og Sofie II (10) Esther tager Kasper og Sofie med i cirkus. De griner en masse af de sjove klovne, og en selvbevist Sofie lærer, at det er helt i orden at grine af sig selv og være lidt skør og tosset en gang i mellem.

11:00  

Marie og Maria (1:6)
Marie og Maria (1:6)

11:15  

Stop! - Hule
Stop! - Hule Maja vil bygge en hyggelig hule, men hendes værelse er alt for lille. I stuen er der masser af plads og ting at bygge med. Men farmor skal komme på besøg, og far vil have at huset skal være opryddet. Han bliver ikke glad, da han opdager Majas store planer.

11:20  

Rabalder
Rabalder Kasper har fødselsdag, men vil ikke have gæster, så han kaster invitationerne i skraldespanden. Heldigvis har han en sød lillesøster, der redder dagen.

11:35  

Spookys
Spookys

11:55  

Pax' jordiske eventyr II (4:10)
Pax' jordiske eventyr II (4:10) Den gale overjordiske Pax leder efter den fantastiske chokoladefontæne på den skøre planet Jorden. I rækkehuset bor venlige jordboere, som ikke har nogen anelse om, at Pax vender op og ned på deres hjem. Den sure dame byder på snus, Pax mister alle sanser, og den flinke gamle mand ser overjordiske vækster spire midt i al kaoset.

DR1

12:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

12:15  

Tillykke, I skal have trillinger III (7:7)
Tillykke, I skal have trillinger III (7:7) Scarlett, Kendra og Eleanor skal for første gang bruge de nye skinner, der måske kan hjælpe dem til at gå uden at falde, og Ida er spændt på, om de kommer godt fra start. Simone begynder i sit nye job, så familien tager hul på et helt nyt liv med tidlige morgener og trætte børn i ulvetimen. Med andre ord: alt hvad Simone har glædet sig til. Og mens Michella og Mark ser deres drenge opleve mad for første gang, tænker de tilbage på det vildeste år i deres liv.

12:40  

I hus til halsen XI (7:9)
I hus til halsen XI (7:9) Lene og Peter har forsøgt at sælge deres hus i tre år. For Peter er ramt af Parkinsons sygdom og bor i beskyttet bolig i en anden by. Familien er splittet mellem to byer, og det skal der laves om på! Både hus og Lene får en kæmpe vitaminindsprøjtning af venner, spejderne og hele sønnens skoleklasse. Søren Vester designer en pandruphylde, Dennis Lindequist viser, hvordan man sætter en skydedør op, og Line Franck overrasker Lene med penge, hun ikke vidste, hun havde.

13:40  

Jagten - The Hunt (1:7)
Jagten - The Hunt (1:7) Naturserie fra BBC fra 2015. (The Hunt) Styrkeprøven mellem rovdyr og deres bytte hører til nogle af naturens mest dramatiske begivenheder. Rovdyrene bruger forskellige teknikker til at nedlægge deres bytte. Leoparden bruger sin evne til at sprinte, mens hyænehundene løber byttet træt over lange afstande. Nilkrokodillen venter tålmodigt på sit bytte, mens de intelligente spækhuggere samarbejder om at nedlægge en pukkelhval. Overraskende nok er udfaldet ikke givet på forhånd. De fleste gange undslipper byttet, og rovdyrenes jagt er forgæves.

13:40  

Ulven uden grænser (2:2)
Ulven uden grænser (2:2) Hollandsk dokumentarserie fra 2022. (Wolf - Wanderer Without Borders) For 150 år siden forsvandt ulven fra de vesteuropæiske skove. Toprovdyrene flyttede østpå på grund af jagt, og fordi deres levesteder forsvandt. Nu er en enlig ulv vandret til Holland, hvor den vil etablere et territorium i et genoprettet naturområde og finde en mage, der kan føre slægten videre. Men kan ulven trives i så tæt befolket et land?

13:45  

Spise med Price: Nordisk Odyssé Finland (6:6)
Spise med Price: Nordisk Odyssé Finland (6:6) James og Adam Price er nået til Lapland hvor temperaturerne ligger på den kolde side af minus 35 grader. James insisterer på at isfiske og Adam møder heldigvis en ægte finsk samerfamilie, der inviterer indenfor i deres Kota-telt. Menuen byder på nærende karelske pirogger, indbydende rensdyrgryde, hjemmelavet ostedessert og selvfølgelig kalakukko lavet med James selvfangede fisk.

14:30  

Lewis: Måneskinnet kysser bølgen
Lewis: Måneskinnet kysser bølgen Engelsk krimi fra 2007. (Lewis: And The Moonbeams Kiss The Sea) En litteraturprofessor rapporterer, at nogen lusker rundt i hans have, men det eneste, han har af værdi i sit hus, synes at være sjældne bøger. Senere findes en vicevært i dyb spillegæld skudt i kældermagasinerne i Oxfords berømte Bodleian-bibliotek. Snart bliver der begået endnu et mord. Den romantiske digter Shelley og en ung maler med fotografisk hukommelse viser sig være nøglen til mordgådernes løsning. Lewis: Kevin Whately. Hathaway: Laurence Fox. Laura Hobson: Clare Holman. Instruktion: Dan Reed.

DR2

12:00  

Tegnsprogsmagasinet Udsyn
Tegnsprogsmagasinet Udsyn Et magasinprogram på tegnsprog, der zoomer ind på døves liv i en hørende verden og fortæller om det, der rører sig i tiden, sætter spørgsmål til debat og skildrer det nære og det sære.

12:30  

Fortidens fantastiske ingeniørkunst (2:10) Den Kinesiske Mur
Fortidens fantastiske ingeniørkunst (2:10) Den Kinesiske Mur Britisk dokumentarserie fra 2021. (Ancient Engineering) Muren er bogstaveligt talt grundlaget for næsten al byggeri. Teknikken har præget vores verden i mindst 12.000 år, men den geniale fremgangsmåde bliver ofte overset. I løbet af to tusinde år blev Den Kinesiske Mur bygget af millioner af mennesker. Mange omkom under det ekstremt hårde arbejde og de enorme udfordringer. Den er et vidnesbyrd om ekstraordinære ingeniører og visionen om at forsvare et helt imperium med en enkelt mur.

13:25  

Rick Stein i København
Rick Stein i København Madserie fra BBC fra 2016. (Rick Stein's Long Weekends) Den populære britiske kok, Rick Stein, giver gode tips til kulinariske weekender i byer rundt omkring i Europa. I første program rejser han til København for at udforske det nye nordiske køkken. Og hjemme igen laver han Danmarks nationalret: stegt flæsk med persillesovs.

14:25  

Verdens smukkeste togrejser - Skotland
Verdens smukkeste togrejser - Skotland Britisk dokumentarserie fra 2021. (World's Most Scenic Railway Journeys) Fra Iverness til Edinburgh. Denne gang tager vi ud på en fantastisk togrejse gennem Skotlands højland. En rejse, der bringer os gennem nogle af verdens smukkeste landskaber, forbi gamle slotte og borgruiner, rundt om Culloden og ind i Cairngorms Nationalparken. På vejen møder vi de mennesker, der bor og arbejder langs denne særegne jernbane.

TVR

12:10  

Pax' jordiske eventyr II (5:10)
Pax' jordiske eventyr II (5:10) Den gale overjordiske Pax leder efter den fantastiske chokoladefontæne på den mærkelige planet Jorden. I løbet af en dag på Operaen lykkes det Pax at fare vild, sidde fast i en rottefælde, og slå både sig selv og den flinke gamle mand.

12:25  

Flaskepost fra Stillehavet II (11)
Flaskepost fra Stillehavet II (11) Det er fint med solceller, batterier og elektrisk lys. Men der er et stort problem. Hvad gør man med batterierne, når de er ødelagt?

12:35  

Hørmehunden
Hørmehunden

12:50  

Hørmehunden
Hørmehunden

13:00  

Hørmehunden
Hørmehunden

13:15  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

13:30  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

13:40  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

13:55  

Superhelten Sprinter Galore (22)
Superhelten Sprinter Galore (22) På Jorden sætter man flag på det sted, der er ens. Sprinter har derfor hejst et Bhilka-flag på rådhuset i Bakkeby. Til Sprinters store overraskelse har DiktaThor overhørt det hele og er begyndt at sætte DiktaThor-flag på de steder, ingen har taget. Kun Leos gode ide kan få Sprinter til at indse løsningen, da byen jo pludselig er delt op i to.

14:05  

Oda Omvendt (8)
Oda Omvendt (8)

14:07  

Superhelten Sprinter Galore (23)
Superhelten Sprinter Galore (23) Basker kan ikke finde sine briller, så Sprinter og Leo må hjælpe hende til at huske tilbage på hvor og hvornår, hun sidst havde dem. Den rejse viser sig desværre at indeholde en del møder med Sprinters ærkefjender.

14:15  

Onkel Rejes sørøvershow II (11)
Onkel Rejes sørøvershow II (11) Dr. John har kidnappet Sigurds ven Theordor for at koge ham om til et skønhedsprodukt. Onkel Reje og Brille er heldigvis klar til at hjælpe og kaster sig ud i en actionfyldt mission, der bl.a. involverer et stinkdyrs stinkkirtel, General Igor Stravandski og ægte zombier i spøgelsestoget i det nedlagte tivoli på Erik Påskeøen. Medvirkende: Mads Geertsen, Brian Lykke.

14:30  

Motor Mille på maskintur (9)
Motor Mille på maskintur (9) Motor Mille elsker store maskiner, og gravkøer er ingen undtagelse. Hun har bare aldrig lært at køre den. Så da gadens børn spørger om hun kan køre en gravko, ser hun sit snit til at få det lært. Det kræver både præcision og øvelse på en mini gravko, før man kan køre en af de helt store.

14:45  

TV AVISEN for dyr - På sporet af svindlerkaninen (5)
TV AVISEN for dyr - På sporet af svindlerkaninen (5) Dagens vilde nyhed kommer fra Sydpolen, hvor pingvinen Randi vil prøve at blive den første flyvende pingvin. Svindlerkaninen Claude har været på spil igen, så nu er både reporteren Stefan og politihunden King på sagen. Spørgsmålet er om de finder Claude eller om det lykkes ham at stikke af igen? Der er også tid til en historie om den nyeste fiske-mode, et klip fra konkurrencen Dans Med Vildt og selvfølgelig en vejrudsigt med vejrhanen Verner.

14:57  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet For millioner af år siden, blev vores planet ramt af en ekstra kraftig meteorit. Den kom ind på planeten 70 gange hurtigere end et fly. Konsekvenserne var enorme. Dette og meget mere fakta vil finde ud af, hvis man ser på Dinolaboratoriet!

DR1

16:00  

Dronningens skatkammer (3:4)
Dronningens skatkammer (3:4) De mange måneders arbejde bærer frugt for Kongernes Samling, da udstillingen "Mary og Kronprinsesserne" åbner på Koldinghus med besøg fra kronprinseparret og den øvrige kongefamilie. På Amalienborg skal museumsdirektør Thomas Thulstrups idé om at få et stort silkebånd til at svæve vægtløst i det totalfredede rum føres ud i livet. Og fra Rosenborgs skatkammer kigger Thomas Thulstrup og Dronningen nærmere på en af de genstande, som flittigt benyttes af Kongehuset; dåbsfadet i guld.

16:30  

Ukendt arving II (6:6)
Ukendt arving II (6:6) Norsk dokumentarserie fra 2022. (Ukjent arving) Svein Olav blev født under krigen, men i morens testamente står der, at hun ikke har nogen livsarvinger. Et lukket arkiv skjuler familiens mørke historie.

17:15  

Belgravia (3:6)
Belgravia (3:6) Britisk dramaserie fra 2020. Stephen Bellasis' pengeproblemer kommer frem i lyset. Det får hans søn John til at vende sit grådige blik mod lady Caroline og den gådefulde Charles Pope. Hvad er Charles' hemmelighed? Samtidig er Susan Trenchard ikke tilbageholdende med at udnytte familiens nye omgangskreds.

17:15  

Belgravia (4:6)
Belgravia (4:6) Britisk dramaserie fra 2020. Lady Caroline, Anne og lady Maria Grey beslutter at besøge Charles Pope på hans kontor. John Bellasis bruger tjenestepigen Ellis som spion i håb om at finde ud af, hvilken forbindelse der er mellem Charles og lady Caroline. Samtidig får Susan Trenchard grund til at fortryde sine eskapader.

DR2

15:10  

Jørgen Buckhøj - Manden bag Mads Skjern
Jørgen Buckhøj - Manden bag Mads Skjern Han er kendt og elsket for sin rolle i Matador. Hvor Mads Skjern var en hård forretningsmand, så var manden bag karakteren det ikke selv. Oplev flere af skuespillerne fra Matador fortælle om Jørgen Buckhøj sammen med sønnen Morten Buckhøj. Kom tæt på skuespilleren Jørgen Buckhøj, der slog igennem i Matador, men som også var så meget andet end den rolle. Instruktion: Morten S. Madsen & Stig Ulrichsen Medvirkende: Ghita Nørby Morten Buckhøj Susanne Breuning Niels Martin Carlsen Kristian Rem Thyge Thygesen

15:55  

Thelma & Louise
Thelma & Louise Amerikansk roadmovie fra 1991. Thelma og Louise er godt trætte af deres mænd, og nu er det slut med at blive taget for givet. Så de to kvinder beslutter sig for at tage på en rask lille pigeweekend, som dog ikke går helt som forventet. De møder en mand, der ikke respekterer en kvindes nej, og så er de på flugt fra politiet. Medvirkende: Susan Sarandon, Geena Davis, Harvey Keitel, Michael Madsen, Brad Pitt m.fl. Instruktion: Ridley Scott.

TVR

15:00  

Gry og Regnbueriget
Gry og Regnbueriget

15:20  

Chuggington
Chuggington Følg de tre lokomotiver Brewster. Koko og Wilson, der netop er kommet i praktik som arbejdstog i byen Chuggington.

15:30  

Ernest & Celestine II
Ernest & Celestine II

15:45  

Gurli Gris - Jul på hospitalet
Gurli Gris - Jul på hospitalet Tegnefilm med dansk tale

15:50  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:55  

Simon III
Simon III

16:09  

Simon III
Simon III

16:10  

Peter Pedal
Peter Pedal

16:20  

Ricky Zoom
Ricky Zoom

16:35  

Paw Patrol VII
Paw Patrol VII Vovserne redder donuts + Vovserne redder killingerne

17:00  

Dansemix: MGP - Mod Strømmen
Dansemix: MGP - Mod Strømmen

17:05  

Onkel Rejes Sørøvershow (6)
Onkel Rejes Sørøvershow (6) Onkel Reje og Brille får besøg på sørøverskibet af Vega, der skal med på skattejagt. Se om de finder Sørøver Jørgens forsvundne træben, så de kan få guldskatten af ægte chokolade. Mød også de Sure Sokker og se om Vega og Onkel Reje kan vinde over Kaptajn Alex og Brian I sørøverkarate. Medvirkende: Mads Geertsen, Brian Lykke. Instruktion: Jesper Rofelt

17:25  

Osman og Jeppe I (8)
Osman og Jeppe I (8)

17:45  

Vennerne og det grønne lys (15:20)
Vennerne og det grønne lys (15:20) Liv har ringet til politiet, inden vennerne fandt ud af, at Viggo ikke er farlig. Nu er to betjente dukket op, og de må ikke opdage Viggo eller Exogeneratoren!

17:55  

John Dillermand (5)
John Dillermand (5) John får et gevær af Oldemor, og bliver bedt om at gå ud og skyde deres aftensmad - allerhelst en fasan. Verdens længste diller og et gevær er dømt til at gå galt, og sjovt nok kommer John da også hjem med en pizza og en gennemskudt diller.

DR1

18:00  

Søren Vesters Have - Gravefri køkkenhave
Søren Vesters Have - Gravefri køkkenhave Søren vil gerne udfordre den traditionelle måde at lave køkkenhave - det skal være slut med at grave. Og så skal der bygges højbede af mursten, laves forsøg med kartofler og gives tips og tricks til tomatplanter.

18:30  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

19:05  

Pandamissionen
Pandamissionen Hollandsk naturprogram fra 2022. (Panda Goes Wild) En vild panda i naturen er et meget sjældent syn. Der er kun 2000 vilde pandaer tilbage i Kina, der lever spredt udover et 400 km langt bjergområde dækket af uigennemtrængelig bambus. Her følger vi et forskerhold, der undersøger vilde pandaers adfærd i Qinling-bjergene. Kan det lade sig gøre at sætte opdrættede pandaer ud i naturen?

20:00  

Dansk Melodi Grand Prix 2023
Dansk Melodi Grand Prix 2023 Det er endnu engang blevet tid til at finde stemmesedlerne frem og mødes med venner og familie, når Dansk Melodi Grand Prix i år sender direkte fra Arena Næstved. Traditionen tro garanterer DR et stort festlig og musikalsk show, når 8 spritnye danske sange dyster om at repræsentere Danmark ved Eurovision Song Contest i Liverpool til maj. Aftenens store overblik og underholdning er lagt i hænderne på årets værtspar; Tina Müller og Heino Hansen.

DR2

18:00  

Civilisationernes storhed og fald: Epidemiernes rasen (3:3)
Civilisationernes storhed og fald: Epidemiernes rasen (3:3) Britisk dokumentarserie fra 2022. (The Secrets to Civilization) Kopper, malaria eller pest? I det antikke Rom hærgede en skræmmende ny sygdom. Den sprang fra kontinent til kontinent langs handelsruterne og slog mange millioner ihjel. Den blev det romerske riges forfald og undergang. Nu har videnskaben opdaget, hvad der udløste pandemien. Er der en sammenhæng mellem en fortidig klimahændelse og udbruddet af den første pandemi?

18:55  

Før Søndagen
Før Søndagen De danske salmer er en uudtømmelige kulturskat. I "Før søndagen" fortolker kendte danskere og DR's ensembler den danske salmeskat i ord og musik - én salme ad gangen. I aften tager dramatiker Line Knutzon fat på salmen "Fyldt af glæde over livets under".

19:05  

Galathea - en flig af livets gåde
Galathea - en flig af livets gåde Dansk Dokumentar fra 2022 I 1950-1952 lancerer Danmark sin hidtil største og dyreste videnskabelige ekspedition: Galathea Ekspeditionen. Formålet er at udforske dybhavet - et sted, der indtil da har været fuldstændig ukendt for mennesket. Ombord er en besætning, for hvem rejsen bliver et livsvarigt eventyr - men også for et besætningsmedlem bliver skæbnesvangert. Som de første i historien fisker de nede på 11.000 meter for at undersøge, om der findes liv på de største dybder. Gennem besætningens erindringer genlever vi den mindeværdige ekspedition, fiskeriet i Marianergraven og de personlige omkostninger undervejs.

19:30  

Et sted, to verdener (6:6) Fortet, 1962
Et sted, to verdener (6:6) Fortet, 1962 Vi befinder os på et af de mest spektakulære steder i Danmark. Stevns Klint på Sydsjælland. En del af verdensarven. Her ligger nemlig Stevnsfort, i dag koldkrigsmuseum, men i årtier et centralt militært sted; en vigtig brik i Danmarks og Natos forsvar. 18 meter under jorden arbejder menige soldater og deres overordnede. Nogle af dem overnatter her også i flere uger. Her hersker et ældgammelt hierarki, hvor det er forbudt at sætte spørgsmålstegn ved ordrerne eller de ekstreme forhold. Man spiser og opholder sig i hver sine rum alt efter rang. Det er ét sted, men to verdener. Liv Thomsen fortæller om det ulige Danmark, der hersker langt op i det tyvende århundrede.

20:00  

Simon Reeves' fantastiske rejser (4:4)
Simon Reeves' fantastiske rejser (4:4) Britisk naturserie fra 2021. (Incredible Journeys with Simon Reeve) Simon Reeve har oplevet et utal af episke naturoplevelser. Denne gang præsenterer han nogle af de mennesker, han har mødt på sine rejser, der kæmper for at bevare planetens mest ikoniske dyr - fra Brendon Grimshaw, der har grundlagt et skildpaddereservat på sin ø i Seychellerne til væbnede miljøforkæmpere, der forsvarer den tropiske regnskov i Belize.

TVR

18:00  

F for Får IV (9)
F for Får IV (9)

18:05  

Så er der tegnefilm
Så er der tegnefilm

18:30  

Landet for længe siden
Landet for længe siden Dinosaurus-ungen Lillefod lever i en barsk tid. De store forhistoriske kæmpeøglers tid er ved at være forbi, og Lillefods mor er blevet dræbt af en Tyrannosaurus Rex. Sammen med en gruppe venner vil Lillefod forsøge at finde lykken i en berømt dal, hvor der stadig er mad og drikke. Instruktør: Don Bluth Executive producer: Steven Spielberg

19:35  

Wild Kratts IV
Wild Kratts IV

20:00  

Godnat - nu går vi i seng
Godnat - nu går vi i seng

DR1

22:00  

Kriminalkommissær Barnaby XXIII (4:4)
Kriminalkommissær Barnaby XXIII (4:4) Britisk krimiserie fra 2022. (Midsomer Murders) "Klædt på til mord". Beboerne i landsbyen Elverton-Cum-Latterly samles til den årlige dominoturnering. I år har turneringen i midlertid konkurrence fra et drag queen-arrangement til fordel for velgørenhed. Det skaber gnidninger - og snart findes en af dominospillerne død. Men hvem stod bag? Det er op til Barnaby at finde svaret.

23:30  

Lewis: Dødens melodi
Lewis: Dødens melodi Engelsk krimi fra 2008. (Lewis: Music To Die For) Lewis og hans unge makker Hathaway bliver tilkaldt, da en universitetslektor med speciale i tysk historie findes kvalt i en kollegas hus. Sporene synes at føre til den lokale bokseklub. Sagen bringer også Lewis i kontakt med en gammel kæreste til hans tidligere chef, Inspector Morse - mens den fører Hathaway så langt væk som til Berlin. Lewis: Kevin Whately. Hathaway: Laurence Fox. Laura Hobson: Clare Holman. Instruktion: Bill Anderson.

DR2

21:00  

Tæt på sandheden med Jonatan Spang
Tæt på sandheden med Jonatan Spang Comedyshow, hvor ugens nyheder og tidsaktuelle tendenser tages under kærlig, men bestemt behandling af Jonatan Spang.

21:30  

Hvorfor snakker vi ikke om mig? (4:8)
Hvorfor snakker vi ikke om mig? (4:8) Sketchshowet "HVORFOR SNAKKER VI IKKE OM MIG?" griller et samfund fuld af first-world-problems i en verden der brænder. En overflod af usmageligt indhold på sociale medier, overfladiske influencere, en generation af afhængige SoMe-misbrugere, dårlig opførsel fra opmærksomheds-sultne egoer og selvudnævnte eksperter får alle en tur i satirekværnen. "HVORFOR SNAKKER VI IKKE OM MIG?" er lavet af Satirekolletivet FLÆS, bestående af Mette Søndergaard Nielsen og Sofie Jo Kaufmanas.

21:58  

Skyld (4:9) - Jeg ved sgu da godt, at jeg ikke er en mælk!
Skyld (4:9) - Jeg ved sgu da godt, at jeg ikke er en mælk! Skal man vise sin kærlighed til sin kæreste i et træningscenter?

22:05  

Debatten
Debatten Debatprogram om ugens aktuelle emne.

23:05  

Mordet på Margaret (2:2)
Mordet på Margaret (2:2) Britisk dokumentarserie fra 2020. (Murder Trial: The Disappearance of Margaret Fleming) Margaret Flemings forsvinden fænger og mystificerer hele den skotske nation. Politifolk, journalister og hendes lærere indtager retssalen for at fortælle deres historier om Margaret og systemet, der svigtede hende. Til sidst er det den mordanklagede, Edward Cairneys, tur til at afgive forklaring.

TVR
DR1

01:05  

Maigret og mordet ved vejkrydset
Maigret og mordet ved vejkrydset Engelsk krimi efter Georges Simenons roman. (Maigret: Night at the Crossroads) En diamanthandler findes myrdet, og alle spor synes at pege på Carl Andersen - en dansker, der bor i udkanten af Paris. I timevis afhøres han af kommissær Jules Maigret, men trods Maigrets anstrengelser insisterer Carl på, at han uskyldig. Så hvorfor blevet mordofret fundet på Carls grund - i Carls bil og skudt med Carls pistol? Og hvorfor forsøgte danskeren og hans mystiske søster at flygte? Maigret: Rowan Atkinson.

02:35  

Hvis vægge kunne tale IV (3:6)
Hvis vægge kunne tale IV (3:6) Svensk reportageserie fra 2018. (Det sitter i väggarna) Tre søstre har overtaget den gamle slægtsgård. Hvor gamle er gårdens forskellige huse? Hvem har boet der? Og hvorfor dukker dronning Kristina op i dokumenterne? Erika Åberg påtager sig at reparere de blyindfattede ruder, der stammer fra 1700-tallet. Til vinduerne hører der også en skrøne om at uddrive spøgelser - en skrøne, som Christopher O'Regan graver dybere i.

02:35  

Mord i Wales II (2)
Mord i Wales II (2) Walisisk krimiserie fra 2015. (Hinterland/Y gwyll) Tom Mathias er under pres. Hans kone overvejer at rejse væk med parrets overlevende datter, og samtidig er den erfarne kommissær genstand for en intern undersøgelse. Da en buschauffør findes skudt, er det en kærkommen lejlighed for Mathias til at skubbe sine egne problemer i baggrunden og begrave sig i efterforskningen.

DR2

00:05  

Besat af en drøm (2:2)
Besat af en drøm (2:2) Musikdokumentar. Mads er upcoming musiker. En optimistisk drømmer, der altid tror på hittet og snart fylder 39 år. Hvis sangerens drøm skal blive til virkelighed, skal han og bandet Goss skrive nye sange, der kan slå dørene op for deres karriere. Men på det sidste er Mads begyndt at tænke på, hvem han egentlig er, hvis drømmen ikke lykkes.

00:30  

Gamle Danmark (5)
Gamle Danmark (5) Situationens generalstab 1953-60. Med H.C. Hansen som statsminister styrede samfundet mod større velfærd. Men regeringen blev sat på hårde prøver, da overenskomstforhandlingerne brød sammen i 1956. H.C. Hansen regerede på Christiansborg, men kommunistlederen Aksel Larsen på gaden. Oprørske arbejdere proklamerede "situationens generalstab" og udløste den hidtil eneste generalstrejke efter krigen. Forfatter og fortæller: Paul Hammerich. Sendt første gang 18. februar 1984.

01:55  

Gamle Danmark (6)
Gamle Danmark (6) Mosefund og anderumper 1956-62. Om de to store mindretal - dem under 18 og dem over 65 år. Gruppen over 60 var på 60 år blevet tredoblet. Obligatorisk folkepension blev indført, men samfundet betragtede de gamle som et uproduktivt og besværligt element. Mørkelægningens store årgange var blevet teenagere med idoler som Otto Brandenburg, Evy fra Parmagade og Vivi Bak. Fortæller og forfatter: Paul Hammerich. Sendt første gang 1984.

03:20  

Da Carlos forsvandt (1:3)
Da Carlos forsvandt (1:3) Svensk dokumentarserie fra 2022. (Dokument inifrån: Fallet Carlos) En søndag eftermiddag i maj cykler den udviklingshæmmede Carlos mod kiosken i den lille svenske by Strömsund. Herefter forsvinder han uden spor. Nu er der gået 18 år, siden Carlos forsvandt. Og journalisten Bo-Göran Bodin har lovet hans mor at gøre et sidste forsøg på at finde ud af, hvad der hændte ham.

TVR

01:45  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

03:50  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

 
 
 

Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2023, LYSTRUP.info. Alle rettigheder forbeholdes.
0209110722